بلوچ گلزمین ءِ جارچین

 

 وش آتکے

|

 Download Balochi Font and view Balochi text uniquely 

| گوانک ٹیوب | لبزانک | نبشتانک | سرتاک

|

Thursday, May 27, 2010

Brutalt angrep på sivile i Baluchistan.
Baluchistans' menneskeretsforeningen i Norge fordømmer det brutale angrepet på sivile Baluchere i Kalat, Mastung, Manguchar, Nagahi, Koh-e-Pir Ghaib Maaraan og områder av Bolan distriktet. Dette angrepet er fullstendig imot de internasjonale normer og Haag-konvention nr. VII 1907.
Siden etableringen av ​​staten Pakistan har verden og menneskerettighets organisationer observeret at baluch befolkningen har blitt drept, torturet, kidnappet og fenglset. Flere titalltusen sivile baluchere, leger, advokater, professorer, lærere, elever, studenter, bonder, arbeidere har mistet livet siden akkupasjon av Baluchistan i 27. mars 1948.
I det siste brutale angrepet som begynte søndag den 8. jul har den pakistanske hæren og paramilitære styrker angrepet de forsvarsløse sivile i Kalat, Mastung, Manguchar, Nagahi, Koh-e-Pir Ghaib Maaraan og områder av Bolan distriktet.
De brutale pakistanske militærstyrker har gjennomført hus til hus aksjon og har vandalisert husene til baluchiske familer, blant annet huset til Baluch patriotisk leder Abdul Nabi Bangulzai i Kabo i Esplinji regionen.
Flere uskyldige mennesker er drept, såret og flere titall er kidnappet i det brutale angrepet som pågår nå. Dette er en absolutt krenkelse av menneskerettighetene og de grunnleggende frihets-rettighetene.
Vi appellerer til det internasjonale samfunnet og FN til å tvinge terrorstaten Pakistan og den brutale pakistanske hæren for å stoppe folkemordet i Baluchistan.
Baluchistans' Menneskerettighetsforening i Norge
10. juli 2012