بلوچ گلزمین ءِ جارچین

 

 وش آتکے

|

 Download Balochi Font and view Balochi text uniquely 

| گوانک ٹیوب | لبزانک | نبشتانک | سرتاک

|

 

 

Stopp folkemordet i Lyari - Karachi.

 Oslo-Fra slutten av april i dette året har de pakistanske militære og paramilitære styrker med bevæpnede spioner og den pakistanske etterrettningstjensten angrepet Lyari den eldste og fattigste delen i havnebyen Karachi. Hundretusener av Baluchere bor i denne delen av Karachi som er knyttet til Baluchistan.

Dette massive og ødeleggende angrepet er planlagt av Rehman Malik ( innenriksministeren) og den pakistanske regjeringen med  politiske formål.

Den pakistanske innenriksministeren Rehman Malik har gjentatte ganger begått krigsforbrytelser mot Baluchere i det okkuperte Baluchistan.

Lyari er beleiret nå, skolene og markedet er stengt, den sivile befolkningen er utsatt for angrep fra pakistanske politi og brutale spesialstyrker. Folks' boliger og offentlige steder blir bombardert. Vanntilførselen, strømforsyningen og telefonforbindelsene til Lyari har stoppet på beordring av styresmaktene. Livet til hundretusentalls baluchere i denne delen av Karachi er helt lammet.

Menneskeverdet, alle menneskelige normer og FNs' menneskerettighets konvensjonen blir oversett i Lyari akkurat nå. De pakistanske styresmaktene er ansvarlige for denne forbrytelsen mot menneskeheten. Siden starten av beleiringen av Lyari og det brutale angrepet har dusinvis av forsvarsløse mistet livet og mange er skadet av kuler og rakett skudd. De skadede og sårede får ikke medisinsk hjelp.

 Vi ber foreninger, organisasjoner, politikere og menneskerettighetsaktivister til å reagere mot det åpenbare bruddet på menneskerettigheter og det brutale folkemordet i Karachi.

Vi ber også den norske regjeringen og statsministeren Jens Stoltenberg for å redde livet av Baluchere i Karachi og presse den pakistanske regjeringen til å stoppe krigsforbrytelsene i Lyari.

Baluchistans' menneskerettighetsforening - Norge

05.05.2012